Diligence

Voor wie?

De Diligence is er voor alle zelfstandig wonende ouderen en minder validen in Abcoude en Baambrugge, met als doel het voorkomen en tegengaan van eenzaamheid. De Diligence is voor iedereen die zich zonder hulp niet of moeilijk buitenhuis kan begeven. De Diligence rijdt door de inzet van vrijwilligers. Een chauffeur en een begeleider halen je op voor activiteiten met een bus welke plaats biedt aan 7 personen. Zij kunnen je ook helpen in de winkels, met het dragen van de boodschappen of tijdens de activiteit. Er kunnen geen huisdieren mee.  Er dient met gepast geld betaald te worden aan de begeleider.  Zorg dat je op tijd klaar staat zodat onnodige vertraging kan worden voorkomen.

Momenteel zijn alle activiteiten van de Diligence en de PlusBus tijdelijk opgeschort.

Aanmelden voor activiteiten

Je kunt je op ma-wo-vr van 10:00-12:00 uur aanmelden bij het Servicepunt via 0297-587 600 voor de activiteiten van de Diligence. Indien er meer aanmeldingen zijn dan zitplaatsen, zal er worden geloot. je bent pas verzekerd van deelname, nadatje van ons een bevestiging hebt ontvangen! Deze bevestiging wordt ruim een week voor vertrek verstrekt. 

Afmelden voor activiteiten

Mocht je onverhoopt niet kunnen. Meld je dan tijdig af via 0294-284 824 zodat wij jouw plaats kunnen overdragen aan iemand anders. Reeds gemaakte kosten (bijv kaarten in voorverkoop) kunnen wij als nog in rekening brengen.

Rolstoelen en rollators

Wij hebben beperkte plek in de Diligence voor rollators en rolstoelen. Meld a.u.b. bij aanmelding of je afhankelijk bent van een rolstoel of rollator. Jouw rolstoel of rollator dient inklapbaar te zijn en er wordt van je verwacht dat je zelf van jouw rolstoel kunt overstappen naar de stoel in de bus.