Uitgifte maaltijden in Wilnis voor ouderen een groot succes!

Aangezien onze Buurtkamers tijdelijk gesloten zijn, gingen de vrijwilligers op zoek naar alternatieven. Voormalig kok en vaste kookvrijwilliger van de Buurtkamer Wilnis, André,  bedacht een mooi project. Omdat de mensen normaal op dinsdag tussen de middag van een warme maaltijd kunnen genieten in de Buurtkamer, ontstond het idee om hiervoor een afhaalmaaltijd te bereiden. Op die manier kan men van zijn maaltijden blijven genieten en zien de mensen elkaar even op veilige afstand. André gaat op dinsdag en op donderdag een vers 2 gangen menu bereiden zonder toegevoegde suikers of conserveringsmiddelen.

Afgelopen week hebben we al maaltijden verstrekt en het is een groot succes. Mensen zijn erg blij om even wat bekende gezichten te zien en een praatje te maken. De eerste reactie na uitgifte was: “Hartelijk bedankt voor de heerlijke maaltijd, helaas was het alleen thuis opeten erg saai.”

De menu’s variëren van Hollandse pot tot Indische maaltijden. Deze maaltijden bestaande uit een voorgerecht en een hoofdgerecht zijn na aanmelding voor 6 euro af te halen. Het afhaalpunt in Wilnis zal open zijn van 12:00 tot 12:20 uur. Er worden voldoende maatregelen getroffen om dit veilig te laten gebeuren. Wij vragen om iedereen minimaal anderhalve meter afstand van elkaar te bewaren. Er is genoeg voor iedereen (die zich heeft aangemeld) dus men kan rustig op zijn beurt wachten.

Voor de mensen het niet aandurven het huis uit te gaan wil André de maaltijden bij hen thuis bezorgen. Het is wel fijn dat mensen elkaar nog even 2 keer per week kunnen ontmoeten, zij het helaas onder bepaalde voorwaarden.

Niet alleen bezoekers van de Buurtkamer, maar ook andere ouderen die graag gebruik willen maken van deze maaltijden zijn welkom. Aanmelden voor een afhaalmaaltijd kan bij André via 06-87 44 58 87. “Het zijn zware tijden.” zo verwoordt André het:” Maar laten we elkaar zoveel mogelijk helpen om tussen de eenzaamheid en verdriet even de zon te kunnen zien. Blijf gezond.”

Voor meer vragen over onderlinge hulp kunt u terecht bij de servicepunten 0297-587 600 of bij Tympaan-De Baat 0297-230 280. Of op de website www.tympaan-debaat.nl of op www.coronahulp-derondevenen.nl

      

Uitgelicht

Na een periode van gedwongen stilstand in verband met de RIVM regels omtrent Corona, is per 1 juli... Lees verder
Het inloopspreekuur van het Geldpunt is vanaf maandag 22 juni weer geopend. Elke maandag van 13.30... Lees verder