“Mantelzorg” een magazine voor Mantelzorgers

Mantelzorgers die geregistreerd staan als mantelzorger bij Mantelzorg De Ronde Venen ontvangen vanaf deze maand 4 keer per jaar onze mantelzorgkrant in een geheel nieuw jasje.

Het is een soort tijdschrift met de naam “Mantelzorg” met steeds een ander thema en informatie over mantelzorg. Het magazine is een samenwerking van een aantal mantelzorgsteunpunten met een team enthousiaste vrijwilligers. De vrijwilligers verzorgen een aantal algemene artikelen. De steunpunten vullen hun pagina’s met lokale informatie.

Door de samenwerking en vrijwillige inzet zijn de kosten lager. De samenwerking met andere steunpunten en het uitwisselen van ideeën om mantelzorgers te ondersteunen heeft voor u en voor ons een toegevoegde waarde.

Het thema van ons eerste magazine is “Vitaal Leven”, met onder andere artikelen over gezond eten, bewegen en slapen.

Mantelzorg De Ronde Venen is blij dat dit blad bij mantelzorgers thuis bezorgd wordt.

“We denken dat mantelzorgers het prettig vinden om een papieren magazine te ontvangen waarin ze kunnen bladeren in plaats van de online krant die we hadden. Dit magazine kan de mantelzorger lezen als er een momentje van rust is. Wij hopen dat de mantelzorgers zo nog beter geïnformeerd worden. We zijn benieuwd naar de reacties.”

Bent u mantelzorger en woont u in De Ronde Venen en/of zorgt u voor iemand uit De Ronde Venen dan kunt u zich aanmelden als mantelzorger bij Mantelzorg De Ronde Venen. Op www.mantelzorgderondevenen.nl staat een inschrijfformulier. Ook zijn wij bereikbaar via 0297-230280 of via mantelzorg@stdb.nl.

Als u zich voor 1 januari 2021 inschrijft en zorgt voor een inwoner uit De Ronde Venen dan ontvangt u nog de mantelzorgwaardering 2020 van de gemeente De Ronde Venen. 

Einddatum website: 
woensdag, november 25, 2020

Uitgelicht

Het gaat nog niet goed met de Corona-epidemie. Het aantal besmettingen loopt nog steeds op. De... Lees verder
VVN heeft alle cursussen per direct gecanceld. Dus de trainingen op woensdag 28 oktober in de... Lees verder