De augustus agenda van Plusbus de Diligence in Abcoude

Wilt u zich voor een van deze uitjes aanmelden? Dat kan dagelijks bij het Servicepunt in Abcoude van 9.00 tot 13.00 uur in de Angstelborgh, Dorpszicht 22 of telefonisch op werkdagen van 9.00 tot 16.00 tel 0297-587600.

6 augustus Pannenkoekenboot Amsterdam
We varen 75 minuten op het IJ waar je alle indrukwekkende nieuwe gebouwen ziet.  
Ook zie je  hoe Amsterdam verandert. De oude gebouwen verdwijnen of krijgen een nieuwe bestemming en er komen nieuwe juweeltjes (EYE Museum) voor in de plaats. In de zomer bestaat de kans dat we  een of meerdere cruiseschepen tegenkomen en ook de zeeschepen op de scheepswerf zijn vaak indrukwekkend! In een ongedwongen sfeer geniet je onbeperkt van het pannenkoekenbuffet. Op het buffet heb je de keuze uit versgebakken spek-, appel- en naturel pannenkoeken én allerlei toppings om de pannenkoeken mee te garneren, zoals kaas, brie, ham, salami, fruit, chocolade, jam, eitjes, smarties, marshmallows, nootjes of wat je maar lekker vindt. Twijfelen hoeft niet, want de volgende ronde kies je gewoon weer een andere pannenkoek! Het record staat op 15! Na het pannenkoeken eten, is het heerlijk uitwaaien op het dek. Bij mooi weer kun je natuurlijk  ook buiten smullen van de pannenkoeken. Vertrektijd: 11.30 uur  Verwachte terugkomst: 15.00 uur. Kosten (incl. alles): € 25 ,00. Let op! In verband met onze reservering, kunt u slechts annuleren tot een week van tevoren.

Vrijdag 9 aug High Tea in het Hofje zonder zorgen Haarlem
Het “Hofje zonder Zorgen”: “Onze in huis gemaakte high tea á € 20,50 p.p. serveren wij iedere dag, maar wel op reservering en op vaste tijden. U start met een soepje, dan vier hartige gerechtjes en u sluit af met nog vier zoete gerechtjes en daarnaast verschillende smaken biologische thee. Heeft u dieetwensen, ook daar houden wij graag rekening mee!.” Vertrektijd: 9.45 uur - Verwachte terugkomst: 15.00 uur  Kosten (incl. High tea en vervoer) € 25,00. Let op! In verband met onze reservering, kunt u slechts annuleren tot een week van tevoren dus 2 augustus.

Vrijdag 16 augustus  Strandrups incl. lunch Noordwijk
Stichting Outdoor4Disabled organiseert ritten met De Nieuwe Strandrups, die speciaal ontwikkeld is voor iedereen met een beperking, ouderen die slecht ter been zijn of kinderen in een rolstoel. Bovendien is het een geweldig leuk uitje om eens mee te maken. Onder supervisie van een goed opgeleide chauffeur en één of meerdere begeleiders rijdt De Nieuwe Strandrups over het Noordwijkse strand bij Langevelderslag.  Veertrektijd: 8.45 uur Verwachte terugkomst: 14.00 uur, Kosten: € 15,00. Let op! In verband met onze reservering, kunt u slechts annuleren tot een week van tevoren dus 9 augustus.

Zondag 18 Augustus Museum tram door Amsterdam
Een gezellig en nostalgisch tochtje door Amsterdam Oost met een authentieke tram,
waar u als kind waarschijnlijk ook nog mee gereden heeft! Tot in de jaren 50 van de vorige eeuw hadden de vervoerbedrijven geen materieeloverschot. Door instroom van nieuwe trams in de jaren 50 werden de oudjes langzamerhand overbodig. De vervoerbedrijven in Den Haag en Rotterdam hadden meer oog voor het behoud van cultureel erfgoed dan Amsterdam. Daar zijn diverse trams van de oude types voor het nageslacht bewaard. In Amsterdam gingen de overbodige oude wagens naar de sloop. Gelukkig trok een aantal (toen jonge) mannen zich het vreselijke lot van die mooie oude wagens aan en kochten zij, gesteund door de net opgerichte Tramweg-Stichting, vanaf medio jaren 60 deze trams op. Verspreid over het land vonden de wagens onderdak. Pas in 1974 kreeg de tot dan toe verzamelde collectie een plek in Amsterdam en wel op de plek waar ze nu nog staan: de remise Karperweg. Gaat u mee nog een keer in zo’n prachtige oude tram uit vroeger tijden? Vertrek uit Abcoude ca. 11.00 uur, Verwachte terugkomst: 16.00 uur.  Prijs € 18.50 incl. lunch en vervoer. Let op! In verband met onze reservering, kunt u slechts annuleren tot een week van tevoren dus 11 augustus.

Woensdag 21 augustus Zonnetreintje in Schoorl
Heerlijk, een uitstapje door de vrije natuur van het Noord Hollandse Schoorl!. Lekker uitwaaien En wat is er leuker dan dat te doen met het zonnetreintje? Stap in de Zonnetrein en ontdek de bossen, heide en duinen van de Schoorlse duinen.  De chauffeur laat je de mooiste plekken en uitzichten zien. Een uitkomst als je minder goed te been bent of niet zo van wandelen houdt. Een groene bijkomstigheid is dat het Zonnetrein deels op zonne-energie rijdt! Vertrek 11.30 uur. Verwachte terugkomst: 16.00 uur. Kosten: € 15,00 (vervoer en treintje). Let op! In verband met onze reservering, kunt u slechts annuleren tot 14 augustus.

Dinsdag 27 aug Stranduitje met Ouderenfonds Zandvoort
U word ontvangen met een kopje koffie of thee met gebak, gevolgd door een welkomstwoord van het Nationaal Ouderenfonds. Daarna kunt u lekker uitwaaien op het strand, met een strandrolstoel naar de zee of genieten van het uitzicht. Tussen de middag lunchen we gezamenlijk met een kopje soep, broodjes, melk of een fruitsap en fruit. Gedurende de lunch zal er live muziek zijn. Daarna kunt u weer lekker het strand op of genieten op het terras. Het programma:
11.00 uur Aankomst/ontvangst Strandpaviljoen Thalassa. Graag niet eerder aanwezig i.v.m. beschikbaarheid van de strandtent.
11.15 uur Welkomstwoord door het Nationaal Ouderenfonds met een kopje koffie of thee en gebak.
11.40 uur Vrije tijd: in de zon op het terras kijken naar de zee, een wandeling naar de zee over het strand, al dan niet met hulp of strandstoel.
12.30 uur Lunch in Thalassa.
13.15 uur Vrije tijd.
14.30 uur Vertrek naar thuishaven.

Vertrek naar Noordwijk: 9.30 uur - Verwachte terugkomst: 16.00 uur. Kosten € 20 ,00. Let op! In verband met onze reservering, kunt u slechts annuleren tot twee weken van tevoren dus 12 augustus.

Zie ook: https://www.tympaan-debaat.nl/plusbus-en-diligence/pagina/diligence

Tweets van @tympaandebaat