“Hoe beweeg je mee, als huisarts, met mensen met dementie?” Alzheimer Café Vinkeveen 13 november

Het Alzheimer Café Vinkeveen opent zijn deuren op woensdag 13 november in Zorgcentrum Zuiderhof. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Gastspreker deze avond is huisarts Pieter Harms van huisartsenpraktijk De Beuk uit Vinkeveen.

Dementie is een ernstige ziekte waarmee we, mede door vergrijzing, steeds vaker in contact komen. Het is heel moeilijk om de eerste symptomen van verschillende vormen van dementie te herkennen.

Wanneer iemand vergeetachtig wordt lijkt het dat het gewoon bij het ouder worden hoort. Iemand die licht begint te dementeren kan de vergeetachtigheid ook nog goed verbloemen. Vaak is het de familie die het het eerste ontdekt. De familie merkt dan dat de persoon zich anders gaat gedragen, niet meer zo spontaan is en zich terug gaat trekken.

Als de familie wil weten wat er precies aan de hand is moet er een diagnose worden gesteld. De huisarts doet dat door een gesprek met degene zelf te voeren, maar ook met de partner en andere mensen om de persoon heen. De huisarts probeert antwoord te krijgen op de vraag waar de vergeetachtigheid vandaan komt.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u met ons van gedachten wisselen dan bent u van harte welkom in Zorgcentrum Zuiderhof aan de Futenlaan 50 in Vinkeveen. De avond begint om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. De bijeenkomsten zijn toegankelijk voor iedereen die te maken heeft met dementie. Er is muziek, koffie en gelegenheid elkaar te ontmoeten. Aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mantelzorg De Ronde Venen (0297) 230 280 of per e-mail mantelzorg@stdb.nl.

Plaats: 
Tijd: 
19:00
Datum: 
13-11-2019

Uitgelicht

Wat fijn dat u interesse heeft om als trainer voor het programma Samen Dementievriendelijk aan de... Lees verder
Een ontmoetingsplek voor moeders van kinderen met autisme, een postproject tegen eenzaamheid onder... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat